The smart Trick of εναλλακτικες θεραπειες That Nobody is Discussing

Πώς το καταλαβαίνουμε και τι κάνουμε για να το αλλάξουμε

Πώς το καταλαβαίνουμε και τι κάνουμε για να το αλλάξουμε

Το ταξίδι της μάθησης είναι αέναο.. εξού και ο λόγος που εξακολουθεί να παρακολουθεί κύκλους σπουδών, σεμινάρια και διαλέξεις, με πιο πρόσφατα αυτά περί της Μεθόδου Ρεφλεξολογίας

“Λόγω της ενασχολήσεως μου με τις πολεμικές τέχνες σε επίπεδο πρωταθλητισμού, από μικρός ήθελα να κάνω κάτι με το όποιο να είμαι κοντά σε αθλητές και να μπορώ να τους βοηθάω, όπως μας βοηθούσαν και εμάς τότε όταν είχαμε ανάγκη. Επίσης, λόγω του οικογενειακού μου περιβάλλοντος, καθώς ο πατέρας μου είναι Ορθοπαιδικός, άρχισα να ψάχνω και να ενδιαφέρομαι από νωρίς για τα προβλήματα υγείας που είχαν να κάνουν με το μυοσκελετικό σύστημα. Αυτό με έκανε να ψάξω μια σχολή που να τα συνδυάζει και τα δύο και βρήκα την Οστεοπαθητική.

Η ανάταξη, μέσω νεύρο-φυσιολογικών αλλαγών τόσο στην περιοχή του συμπτώματος όσο και σε επίπεδο κεντρικού νευρικού συστήματος (νωτιαίου μυελού και εγκεφάλου), επηρεάζει τόσο την τονικότητα -δηλαδή στο ‘ρελαντί’ των γειτονικών μυών της άρθρωσης σε κατάσταση ηρεμίας- όσο και την ευαισθησία του νευρικού κυκλώματος του πόνου, δίνοντας μας ένα «παράθυρο ευκαιρίας» για να πετύχουμε σε πρώτη φάση όλα τα παραπάνω οφέλη.

Μια κούπα πράσινου τσαγιού το πρωί μας γεμίζει αντιοξειδωτικά και μας βοηθάει να ξεκινήσουμε την ημέρα μας με φρεσκάδα. Οι πολυφαινόλες που περιέχει βοηθούν τα κύτταρά μας να καταπολεμήσουν τις φλεγμονές και τον καρκίνο.

Προωθητικές δράσεις οι οποίες περιλαμβάνουν και περιπτώσεις αρρώστων των οποίων η πορεία και η εξέλιξη της νόσου δεν έχει καταγραφεί και για την οποία δεν υπάρχουν χρόνια και πιστοποιημένα στοιχεία.

Γι΄αυτό επαναλαμβάνω ότι είναι πολύ σημαντικό ο ασθενής να ενημερώνεται με τη σωστή διαδικασία για διάγνωση και θεραπεία, ώστε να μπορεί να αναγνωρίσει εγκαίρως τυχόν κακές πρακτικές.”

Η Χειροπρακτική, ως επιστημονική μέθοδος στηρίζεται στις παρακάτω αρχές:

Με ήπιες κινήσεις και μαλακούς χειρισμούς, ο οστεοπαθητικός οδηγεί τα χέρια του στα σημεία που έχουν πρόβλημα, επιδιώκοντας να «ξεμπλοκάρει» και να απελευθερώσει τους ιστούς, προκειμένου να ανακουφιστεί ο ασθενής.

Μην ελέγχετε μέσω του φόβου, ελέγξτε μέσω της αγάπης

Πόνος στη δεξιά πλευρά της κοιλιάς: Τι μπορεί να σημαίνει;

Γιατί βουλώνει μόνο το ένα μας ρουθούνι όταν κρυολογούμε;

Η άρθρωση «μπλοκάρει». Χάνει κίνηση και γίνεται πιο δύσκαμπτη. Αυτό δημιουργεί στους μυς της περιοχής την ανάγκη να κάνουν more info “υπερπροσπάθεια” για να την κινήσουν και “υπερωρίες”, με αποτέλεσμα την εμφάνιση σπασμού και αδυναμίας -λόγω εστιασμένης τοπικής “υπερκόπωσης”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *